tisdag 15 juni 2010

Resan till Gotland och Ljugarn

Efter många om och men tog jag mig till Gotland för att spendera hela sommaren här nere, ja nästan hela. Jag hoppas på en hemresa i Juli! Det hade vart skönt! :)

Min resa hit tog ett tag, snarare en vecka skulle jag vilja påstå, eftersom jag hade väskorna packade och klara redan förra söndagen. :) Men innan resan till Gotland hann jag med en resa till Bryssel, roadtrip till Torsby, filmkväll i Älvdalen, student i Falun, kisschaffis till Stockholm, hunnit hälsa på Elin och sist men inte minst plockat upp Linn i Avesta för att sova över hon henne i Sthlm. :)

Upp tidigt på måndagsmorgonen för att hinna med färjan som gick 9. Incheckningen startade 1½ timme innan avgång och det vore ju bra om man var där så tidigt som möjligt. Jag började åka ifrån Linn vid halv sju för att hinna dit till halv åtta och vara en duktig människa som för en gångs skull vara i tid. Jo tjena. Jag åker vilse i Stockholm och har lite svårt att hitta till Nynäshamn ÄVEN fast jag hade en GPS i handen. Den ni! ;) Väl framme vid färjan, 08,15, en aningen försenad och endast en kvart kvar innan jag måste vara på båten. Båtresan gick bra och jag kommer inte ihåg vidare mycket eftersom jag sov 4/5 utav hela resan, så lite sömn jag har fått de senaste veckorna så jag måste ta tillvara på varje chans jag får! :) Väl framme på Gotland tar jag och Stella oss över hela ön för att ta sig till Ljugarn.

Ljugarn är mina damer och herrar en otroligt liten by, typ 350st året om boende, endast ett litet konsum men så många varar på så liten plats som möjligt. En bensinstation som är privatägd och står utanför sparkbanken. Jag vet, hur längesen försvann inte det ifrån fastlandet? Typ 10 år sedan? Så efter i tiden är Gotland. Det känns iaf som det när man kollar runt i butikerna. Sött och charmigt. :)

Jag har fått ett boende. Ett litet rum i ett stort hus. Detta stället gör mig så himla sjuk utav allergi, jag har aldrig förut haft stora bekymmer men nu är det helt brutalt. Jag får inte ens sova på nätterna. Det är sjukt. Pollen (antar jag) blandat med ladugård och katter. Min granne har kläder därifrån hängandes i hallen. Allt är ingrott känns det som och jag vet inte om jag kommer bli frist ifrån det. Blir jag inte bättre om några dagar måste jag flytta. Jag måste få sova på nätterna för att kunna jobba på dagarna, så enkelt är det. Sen ber jag till gud att det är pga min granne och hennes kläder som gör det mesta, för det vore ju trist om själva ön gör mig sjuk. Då måste jag ju åka hem igen! :/Ljugarn är som sagt litet, påminner om typ bruksvallarna. Idre är storstan jämfört med denna by. Den är liten, mysig och charmig. Har massa konstiga och charmiga hus. En lång strand som jag hade hoppats var finare. Vattnet har jag inte vågat röra än, men en strandpromenad har jag lyckats hunnit med ;) och en springrunda. Nu ska mitt nya liv börja! :)
1 kommentar:

elin sa...

Åh va mys gumman! Du kommer få det helt underbart där! Jag kan lugna dig med att jag tror verkligen inte att det är ön du är allergisk mot..det verkar himla konstigt isf:) Stranden är perfekt för löpning å rump-shapening och kommer garanterat bli finare i solljus;)
puss min fina!